Islamitische begraving

Het islamitisch geloof kent vele rituelen en tradities rondom de begrafenis. Eeuwigdurende grafrust hoort daarbij. Als de wederopstanding komt, is het belangrijk dat moslims bij elkaar zijn, zodat ze gevonden kunnen worden. Maar ook voor de rust van de geest is het belangrijk om onder elkaar te zijn.

Het is aanbevolen om te worden begraven waar men sterft; dankzij onze natuurbegraafplaatsen is dit nu mogelijk in Nederland.

Islamitische rituelen

Hier worden de islamitische rituelen bij een begrafenis zoveel mogelijk in acht genomen. Helpen bij het dragen en het begraven van een overledene is een soennah. Een goede daad die moslims kunnen doen. De dragers kunnen zelf het lichaam op de rechterzijde in het graf leggen, met het gezicht naar Qibla. Boven het lichaam wordt een ruimte vrijgehouden met een houten plankje. Zo is er ruimte voor de overledene om omhoog te komen op de Dag van de Wederopstanding.

Op onze locaties is het toegestaan om het graf zelf te sluiten bij een begrafenis. Als dit niet mogelijk is, dragen wij er zorg voor.

Boomschijf

Een islamitisch graf kent geen versierselen, maar een markering in de vorm van een boomschijf is wel mogelijk. Het blijft altijd mogelijk om het graf terug te vinden met GPS-coördinaten, ook als na jaren de boomschijf is vergaan. Ga voor meer informatie over de boomschijf naar de pagina gedenktekens.