Voordelen natuurbegraven

Wat maakt islamitisch natuurbegraven zo uniek? We hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.

 

Een islamitische begraafplaats met eeuwigdurende grafrust

Dankzij de islamitische natuurbegraafplaats is het mogelijk om in Nederland te begraven. Op onze islamitische natuurbegraafplaatsen worden graven nooit geruimd. De bestemming van de grond blijft voor altijd natuurbegraven. 

U reserveert uw laatste rustplaats dus voor onbepaalde tijd. Nabestaanden behouden zo altijd een bijzondere plek om naar terug te keren. De eeuwigdurende grafrust versterkt het natuurgebied en sluit aan bij de wensen van de islamitische gemeenschap.

 

Ruimte voor naleving van de islamitische voorschriften

Op een islamitische natuurbegraafplaats wordt in schone grond begraven. Dankzij de goede situering, ligt de overledene op de rechterzijde, met het gezicht naar Mekka. Boven het lichaam wordt ruimte vrijgehouden.

De islamitische graven liggen in een zone die begrensd wordt door een duidelijk wandelpad. De graven zijn altijd terug te vinden door het bijbehorende gps coördinaat.

 

Een eigen plek

In het islamitische geloof is het belangrijk dat moslims bij elkaar worden begraven, omdat alleen op die manier de geest rust kan vinden. Daarom is de islamitische zone op onze natuurbegraafplaatsen van de rest van het natuurgebied gescheiden door een duidelijk wandelpad.

Moslims geloven in de wederopstanding en als ze op die dag bij elkaar zijn, kunnen ze beter gevonden worden en blijven ze niet achter.

 

Behoud van natuur voor toekomstige generaties

De natuurbegraafplaats speelt een belangrijke rol in het natuurbeheer en -behoud. Dankzij de eeuwigdurende grafrust zijn andere toepassingen van het gebied niet mogelijk en blijft het voor altijd natuur. Met een natuurgraf lever je dus ook een bijdrage aan het behoud van de natuur.

Nabestaanden behouden zo altijd een bijzondere plek om naar terug te keren. En dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Op de natuurbegraafplaats kunnen meerdere generaties begraven worden en zijn familiegraven mogelijk.

 

Alle ruimte voor het laatste gebed

Op de natuurbegraafplaats is alle tijd en ruimte om de gebeden rondom de begrafenis te houden. Dit kan rondom het graf,  of op een speciale plek in het bos.

Een betekenisvolle afscheidsceremonie, die past bij u en uw dierbaren, is een belangrijk begin van het rouwproces. Dit kan voor ieder mens anders zijn. Bij ons kunt u dit laatste afscheid op uw eigen manier vormgeven- met respect voor de overledenen, de natuur en het geloof. Iedereen is bij ons welkom en wij denken graag met u mee.

 

Eenmalig laag tarief

De kosten voor een graf op een islamitische natuurbegraafplaats zijn in verhouding vaak een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats.

Dit heeft verschillende redenen. U hoeft geen duur grafmonument te plaatsen en er zijn geen extra kosten voor het onderhoud. U betaalt maar één keer en krijgt daarvoor een plek met eeuwigdurend grafrecht.