Repatriëring

Natuurlijk komt er veel meer kijken bij een islamitische uitvaart dan alleen de begrafenis. De laatste verzorging, de rituele wassing en het laatste gebed bijvoorbeeld. In Nederland zijn er vele uitvaartverzorgers die hier veel ervaring mee hebben en u hierbij kunnen helpen.

Nog steeds worden veel moslims begraven in het buitenland. Met het vliegtuig wordt de overledene gerepatrieerd naar het geboorteland of het geboorteland van ouders of grootouders. Dit is vaak cultuurgebonden, maar is niet conform de wens van de Profeet Mohammed.

Dankzij de komst van deze Islamitische natuurbegraafplaatsen is dat nu niet meer nodig. Grafrechten op een natuurbegraafplaats zijn beschermd en er wordt dus nooit geruimd. Dat scheelt kosten, is beter voor het milieu en past beter bij het islamitische geloof. Daarbij is het afscheid nemen van een dierbare en het bezoeken van een graf veel eenvoudiger en van grote waarde.

Het is aanbevolen om te worden begraven waar men sterft. Op een islamitische natuurbegraafplaats is het mogelijk om binnen 24 uur begraven te worden in een graf met blijvende grafrust en het gezicht naar Qibla.

Op onze pagina uitvaartverzorgers vindt u een overzicht met ondernemers die u kunnen helpen bij het regelen van de uitvaart.