Natuurbegraven

Een eeuwigdurende rustplaats volgens islamitische richtlijnen. Begraven in harmonie met natuur en milieu.

 

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Het lichaam wordt teruggegeven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor de natuur.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Islamitisch begraven is behoud van oorspronkelijke flora en fauna. Door een natuurgraf te reserveren draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.

Lees verder

 

Voordelen natuurbegraven

Wat maakt islamitisch natuurbegraven zo uniek?

  • Een islamitische natuurbegraafplaats met eeuwigdurende grafrust 
  • Ruimte voor naleving van de islamitische voorschriften 
  • Een eigen plek waar moslims bij elkaar worden begraven 
  • Behoud van natuur voor toekomstige generaties
  • Alle ruimte voor het laatste gebed tijdens de begrafenis 
  • Eenmalig laag tarief

Lees meer over de voordelen

 

Tarieven

De prijzen voor een graf op een islamitische natuurbegraafplaats zijn in verhouding vaak een stuk lager dan een eeuwigdurende plek op een traditionele begraafplaats. Dit komt onder andere doordat er geen kosten zijn voor het onderhoud van een graf of de verlenging van grafrechten. Het grafrecht is bij ons eeuwigdurend volgens de islamitische traditie.

Bekijk de tarieven

 

Natuurbeheer

Het doel van de natuurbegraafplaats is om de natuur duurzaam te beheren en te werken aan de relatie tussen mens en de natuur. Ieder van onze natuurbegraafplaatsen spant zich in om de natuur te versterken. Dat doen we met gericht natuurbeheer dat is gebaseerd op de specifieke noden van het natuurgebied.