Kosten natuurbegraven

De prijzen voor een graf op een islamitische natuurbegraafplaats zijn in verhouding vaak een stuk lager dan een eeuwigdurende plek op een traditionele begraafplaats. Dit komt onder andere doordat er geen kosten zijn voor het onderhoud van een graf of de verlenging van grafrechten. Ook krijgt u niet te maken met de kosten voor een grafmonument.

Graven

Graven zijn ruim gesitueerd met ruime afstand tussen de graven. U betaalt eenmalig aankoopkosten voor het grafrecht. Dat is inclusief beheer en onderhoud. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. De kosten kunnen eventueel in termijnen worden betaald.

Islamitische Natuurbegraafplaats Kosten
Eygelshof – Limburg € 3.950,-
Mepperdennen – Drenthe € 4.150,-
Schapenmeer – Gelderland € 4.250,-
Zomerlanden – Zuid-Holland € 5.400,-

Bovenstaande kosten zijn voor een enkel graf met eeuwigdurende grafrust en een boomschijf.

Begraafkosten

Naast de eenmalige kosten voor het graf betaalt u op het moment van een begrafenis begraafkosten. Deze kosten zijn voor het delven van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt hiervoor een toeslag van 50%. Ook voor het gebruik van houten planken in het graf geldt een toeslag gebaseerd op de actuele houtprijzen.

Islamitische Natuurbegraafplaats Begraafkosten
Eygelshof – Limburg € 695,-
Mepperdennen – Drenthe € 695,-
Schapenmeer – Gelderland € 695,-
Zomerlanden – Zuid-Holland € 895,-

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Betalingsregeling

Op de islamitische natuurbegraafplaatsen bestaat de mogelijkheid om vooraf een plek te reserveren. U verwerft op dat moment het eeuwigdurend grafrecht. De factuur voor het grafrecht wordt ook op dat moment verstuurd. Het is mogelijk om een betalingsregeling af te sluiten. Wij leggen u dit graag uit tijdens een persoonlijk gesprek. Dit kunt u bij het reserveren van de plek aangeven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.