Islamitisch begraven

EEN EEUWIGDURENDE RUSTPLAATS MIDDEN IN DE NEDERLANDSE NATUUR

 

Islamitische begraving

Dankzij onze natuurbegraafplaatsen is islamitisch natuurbegraven nu mogelijk in Nederland.

Hier worden de islamitische rituelen bij een begrafenis zoveel mogelijk in acht genomen. Helpen bij het dragen en het begraven van een overledene is een soennah. Een goede daad die moslims kunnen doen.

Meer lezen

 

Omhulsel

Vaak wordt er bij een islamitische begrafenis geen gebruik gemaakt van een kist, maar van een wade met mogelijk een baarplank.

Als er wel gebruik wordt gemaakt van een kist, dan wordt deze op een kier gezet, zodat de overledene op de Dag van de Wederopstanding niet opgesloten is.

Meer lezen

 

Gedenktekens

Op een islamitisch graf horen geen versierselen. Dat past heel goed bij natuurbegraven.

Hierbij is de gedachte dat het graf volledig opgaat in de natuur. De enige grafmarkering die is toegestaan, is een onbewerkte houten boomschijf met een eenvoudige inscriptie. Ook deze wordt uiteindelijk opgenomen door de natuur.

Meer lezen

 

Repatriëring

Tot voor kort werden de meeste Nederlandse moslims begraven in het buitenland. Met het vliegtuig werd de overledene gerepatrieerd naar het geboorteland of het geboorteland van ouders of grootouders.

Dankzij de komst van islamitische natuurbegraafplaatsen met eeuwigdurend grafrecht is dat nu niet meer nodig. Familieleden en vrienden hoeven niet naar het buitenland te reizen om de begrafenis te kunnen bijwonen en nadien te bezoeken. Dat scheelt kosten en is beter voor het milieu.

Meer lezen